Как децата на Брезник посрещнаха Дядо Коледа през 2017 година за включването на коледните светлини – ВИДЕО

“С 10-секундно отброяване, в което се включиха всички на площада бяха включени светлините на коледната елха и празничната украса около нея и по централните улици на града”. Това четем в статия на Zapadno.com от 8 декември 2017 година, когато тържествено са включени коледните светлини в Брезник.

Навръх празничния 25 декември прелистваме страниците назад в годините, за да прочетем как са били включени светлините на градската празнична украса. На 8 декември 2017 година преди официалното откриване на програмата ученици и учители от средно училище “Васил Левски” и основно училище “Христо Смирненски” са украсили с коледни играчки, направени от тях дърветата и храстите пред сградата на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”. Две фигури от пластмасови чашки също наподобяващи снежни човеци са били добавени сред украсените дървета и храсти. Тогава около площада са били разпънати сергии с различни лакомства и играчки.

Преди 6 години помощничка на Дядо Коледа е била открила спектакъла, в който участие са взели няколко групи с деца. Те са изпълнявали коледни песни, които много се харесали на публиката, която пък не сдържала аплодисментите си след изпълненията.

С 10-секундно отброяване, в което са се включили всички на площада са включени светлините на коледната елха и празничната украса около нея и по централните улици на града. Фасадата на читалището също е грейнала в живописни светлини, а от втория етаж се е виждал силуетът на Дядо Коледа. Помощничката му е запяла приятна коледна песен, а след нея приканила всички да се огледат, за да видят къде е белобрадият старец. Със звънче и придружен от Снежанка на площада е пристигнал Дядо Коледа. Той се качил на сцената, където седнал в празничен трон, а до него компания му е правила Снежанка. Неговите помощници – джуджетата пристигнали с фенери и изпълнили песен. Такава е била атмосферата преди 6 години за включването на коледните светлини в Брезник.

Вижте видеото на Zapadno.com от 2017 година, в което можете да си припомните или видите как коледните светлини на Брезник бяха включени (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...