Отец Михаил: Защо на 25 декември трябва да казваме, че празнуваме Рождество Христово, а не Коледа – ВИДЕО

Какво празнуваме на 25 декември? Този въпрос зададе отец Михаил Станкович на ученици от училището в Трън по време на духовна беседа в трънската църква “Света Петка”, предаде репортер на Zapadno.com.

Духовната беседа се състоя в навечерието на коледните празници и бе инициирана от Църковното настоятелство към храма. Инициативата бе подпомогната с подаръци за учениците от църквата, Община Трън и фондация “ПИНК”. Прочетете още по темата в публикацията: Трънски деца огласиха със стихове и песни църквата “Света Петка” в Трън, където беше изнесена беседа – СНИМКИ.

Отец Михаил попита учениците какво се празнува на 25 декември. Те отговориха: “Коледа”, но свещеникът ги обори. “Не е правилно да казваме Коледа. Защо? Ако кажеме на някой, който не познава християнството Коледа. Той какво ще разбере от това? Нищо”, каза отец Михаил и продължи с думите, че на този празник трябва да се казва Рождество Христово.

Вижте във видеото на Zapadno.com какво още каза отец Михаил на учениците за Рождество Христово (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...