Преди 5 години за включването на коледните светлини в Брезник помогнаха приказни герои, а Дядо Коледа пристигна пеша – СНИМКИ

Дядо Коледа пристигна в град Брезник пеша, поради липса на сняг за шейната му преди 5 години. Ежегодно в края на годината брезничани и гости на града стават част от включването на коледните светлини. От местното народно читалище “Просвещение-1870” и Община Брезник винаги се грижат програмата да бъде интересна. Така се е случило и на 7 декември 2018 година, когато празничните лампички на Брезник са включени, става ясно от публикация на Zapadno.com.

Тогава Дядо Коледа, уморен от дълги път е бил седнал на специален стол пред брезнишкото читалище. Там са го очаквали приказните герои, които изпълнили няколко танца, а Снежанка зарадвала и него, и всички присъстващи с изпълнения на коледни песни. Това пише в статията на сайта от 7 декември 2018 година.

Украсяването на коледната елха в Брезник започнало десетина дни по-рано – на 26 ноември. Поставянето на украсите се случило с помощта на кран с вишка. Движението на автомобили в района не е било ограничавано. В края на 2018 година от общинската администрация са подменили част от уличната украса, става ясно от друга публикация на Zapadno.com.

Разгледайте снимки от пристигането на Дядо Коледа в Брезник преди 5 години:

Снимки: Божидар Пантев – архив

Виж също...

Loading...