На пуст площад в Брезник бяха включени празничните светлини в първата година на пандемията от COVID-19 – ВИДЕО

Няколко години след първите случаи на коронавируса в България в градове и села животът протича по нормалния отпреди пандемията начин. Но в първата година от пандемията от COVID-19 дори традиционното включване на коледните светлини в Брезник беше по-различно. Това става ясно от архивна статия на Zapadno.com от 9 декември 2020 година.

Дни преди включването на коледните светлини и поставянето им, в града се говореше, че празнична украса няма да има. Слуховете бяха оборени с монтирането на първите светлини и поставянето на украшения по живото коледно дърво на Брезник. “С цел недопускане на струпване на хора на площада и около пространството му събитието не беше официално обявено. Въпреки това няколко зяпачи, основно по паркирали наблизо автомобили, дискретно наблюдаваха как дървото ще грейне”, пише в статията на Zapadno.com от 9 декември 2020 година.

Видео на Zapadno.com отпреди 3 години показва как светлините се включват на площад с няколко човека и липса на тълпи каквито днес отново има за празничния момент:

Виж също...

Loading...