Директорът на детската градина в Брезник: Изпращаме една прекрасна година, но по-важното е, че децата са в красива, уютна и прекрасна атмосфера

Прекрасна година с много събития изпраща брезнишката детска градина “Брезица”, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на 2023 година е времето за равносметка за свършеното през годината. “Имахме една прекрасна календарна година. В образованието ние работим с учебна, но сега говоря за календарната. Наистина аз откакто съм директор предколедно децата винаги се подготвят с нежен, прекрасен поздрав. Със своята невинност и чистота да предадат цялата тази енергия на хората, с които работиме в блестящи взаимоотношения през всичките години. Когато всеки се докосне до детската енергия, красотата на детската усмивка и ги сложи вътре, дълбоко ги приюти в сърцето си. И ги предаде нататък наистина ще имаме най-прекрасната вълшебна Коледа и още по-прекрасна Нова година”, каза Емилия Алексова.

За директора на детското заведение е най-важно каква е атмосферата в “Брезица”. “В нея има атмосфера на доброжелателност, обич, любов, доброта, нежност. Цялата ни година беше пак подчинена на нашата инициатива “Мост към добрината”. В частност бяха инициативите под надслова “Добротворство”. Много неща сме направили. Едно от големите събития е кръглата маса, която направихме пролетта. Тази година беше и земетресението между Турция и Сирия. Буквално за няколко часа се обединихме и 18 големи чувала с най-необходимите неща изпратихме към Червения кръст. За 1 юни се състоя спектакълът “Вярваме в доброто”, където номинирахме хора в отделни категории за доброта. Много знаменателно беше посрещането на новата учебна година – по съвсем иновативен начин. Заедно с родителите, които участваха активно, пускахме балони с хелий с надпис каква искаме да бъде нашата учебна година. Сега за Коледа участвахме заедно с персонала в операция “Плюшено мече” и подарихме уредба на Дневния център за деца и юноши в Перник. За мен по-важното е, че децата се чувстват великолепно в една красива, уютна, прекрасна атмосфера с още по-прекрасен колектив, без който аз нищо не бих могла да направя”, каза директорът на детската градина.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...