Кабинетът одобри допълнителни 7 500 лева за Брезник, с които да се подобри качеството на електронното обучение в образователния процес

Правителството одобри допълнителни трансфери средства по бюджета на Община Брезник за финансово осигуряване на дейности по национална програма за развитие на образованието, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата бяха одобрени на правителственото заседание, което се проведе на 13 декември. Допълнителната сума за Общината е в размер на 7 500 лева, които са за програмата „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование”.

Националната програма за развитие на образованието цели подобряване качеството и възможностите за електронно обучение в системата на предучилищното и училищното образование, достъп до съвременни информационни и комуникационни технологии, внедряване на образователни иновации и създаване на условия за устойчивото им развитие.

Средствата се предоставят на Община Брезник от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка на намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 година, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...