Кметът на Трън по радиото: Имаме села, до които почти нямаме път, дали сме ги като приоритетни за финансиране

Изминалата 2023 година беше доста успешна за община Трън. Това съобщи в ефира на радио “Благоевград” кметът Цветислава Цветкова. По думите й, по-голямата част от заложените в общинския план проекти са били реализирани, други предстои да бъдат осъществени през новата 2024 година.

„Говорим основно за инфраструктурата на територията на община Трън. Имаме готови проекти, които сме внесли и се надяваме в новия бюджет, който бе приет наскоро, да са финансирани и да успеем да  довършим това, което сме планирали. Най-важното, което очакваме да ни се случи и което е много важно за община Трън, е доизграждането на довеждащия водопровод. Успяхме да сменим над 4 километра, остават едни 800 метра, ремонт на помпената станция и закупуване на помпи. Така ще сме спокойни, че сме решили генерално проблема със захранването на вода на община Трън“, уточни Цветислава Цветкова.

Ако бъдат одобрени средствата в новия бюджет, през новата година ще бъдат реализирани и други проекти, свързани с ремонтирането на междуселските пътища, особено тези в по-отдалечените населени места в общината.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Цветислава Цветкова като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...