На 2 януари в западните райони от страната ще превалява дъжд с условия за поледици по пътните настилки, следобед валежите на запад ще спират

Сутринта на 2 януари ще превалява в западните райони. В ниските места в Тракия ще се образуват мъгли, а следобед ще започнат валежи на изток, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 1 градус, по Черноморието до плюс 8, плюс 6 градуса. Сутринта ще превалява дъжд в западните части от страната с условия за поледици по пътните настилки. По-късно през деня дъждовното време ще обхваща централните части от страната. Следобед ще вали по Черноморието, а на запад валежите ще спират. Като количества ще бъдат до 3 – 5 литра на квадратен метър. По планините новата снежна покривка ще бъде до 3 – 5 сантиметра.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, по Черноморието 10 – 11 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...