В сряда времето над цялата страна ще е облачно, сутринта ще има мъгли в западните райони и в Тракия

В сряда сутринта ще има мъгли и ниски облаци, а следобед слънчеви часове в централните райони от страната. Вероятността за валежи е 10 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 1 градус, по Черноморието до плюс 5, плюс 4 градуса. Сутринта ще бъде облачно над цялата страна. Ще има мъгли и ниски облаци в западните части от страната и в Тракия. В района на Кюстендил слабо ще превали дъжд. По-късно през деня над централните райони облачността ще се разкъса и намалее. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от юг. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, по Черноморието 10 – 12 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни системи ще обхващат западните и северни територии от стария континент. Валежи от мокър сняг и силни ветрове се очакват в Германия и Полша. В Беларус и в Украйна ще вали интензивно сняг. Над Балканите слаби валежи от дъжд се очакват в западните части от полуострова.

Времето през следващите дни

В четвъртък главно в западните и в северни части от страната ще вали дъжд с количества до 5 литра на квадратен метър в планините мокър сняг, с нова снежна покривка от 2 до 5 сантиметра. В петък и в събота мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление. Слабо ще се затопли. От 7 до 9 януари започва период с валежи от дъжд и сняг, по-интензивни в западните и в южните райони. Снеговалежите ще свършват на 9 януари, като в населените места от Северна България се очаква снежна покривка от 8 до 15 сантиметра, а на юг 3 – 5 сантиметра. По Черноморието ще се образува нетрайна снежна покривка. В планините новият сняг ще бъде 30 – 50 сантиметра.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...