За местния сурвакарски празник в Кошарево певецът Васил Виденов ще зарадва кошаревци и гости на селото

Народният певец от брезнишкото село Кошарево Васил Виденов ще изненада кошаревци и гости на родното си място навръх местния сурвакарски празник на 13 януари, предаде репортер на Zapadno.com.

На откриването на сурвакарския празник в селото певецът възнамерява да изпее най-новата си песен за село Кошарево. Освен това той ще носи със себе си екземпляри от първата му книга “Обич и песен”, която излезе от печат през 2023 година. Книгата все още не е пусната за продажба, но на празника желаещи ще могат да се сдобият с нея. Към всяка книга авторът ще остави своя автограф.

Книгата “Обич и песен” е с тираж 300 броя, но през новата 2024 година се планира издаването на още едно издание, сподели за Zapadno.com авторът и певец Васил Виденов. Наскоро той разказа за своята книга пред пернишката телевизия. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Певецът от село Кошарево Васил Виденов издаде първата си книга, за която разказа пред пернишката телевизия – ВИДЕО.

На 13 януари на площада в Кошарево среща ще си дадат сурвакарската група на селото, първата софийска сурвишкарска група “Йорданови АРТ и Приятели” и дервишката група на пазарджишкото село Церово. Празникът ще бъде открит в 21:00 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...