Възпитаник на Минно-геоложкия университет е новият заместник-директор на полицаите в област Перник

Комисар Петър Делин е новият заместник-директор на Областна дирекция на МВР-Перник, съобщиха от пресцентъра на структурата.

Със заповед на министъра на вътрешните работи за заместник-директор на Областна дирекция на МВР-Перник е назначен комисар Петър Делин. Днес той беше представен пред състава на областната дирекция от директора старши комисар Милчо Милчов.

Петър Делин е започнал работа в системата на МВР през 2003 година на длъжност полицай в Първо Районно управление при Столична дирекция на вътрешните работи. До момента е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности, като последната му е началник на сектор към Шесто Районно управление при Столична дирекция на вътрешните работи.

Комисар Делин е завършил висшето си образование в Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“ в град София с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър“. През 2023 година придобива магистърска степен по специалност „Национална сигурност“ в Университет по библиотекознание е информационни технологии в София. Завършил е различни курсове в МВР и е награждаван многократно в професионалната си кариера.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...