Полицаи в област Перник провериха близо 1 300 човека покрай празниците и констатираха над 160 нарушения

Над 160 нарушения са констатирани по време на специализираната полицейска операция, проведена по време на коледните и новогодишни празници в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Съставени са множество актове и фишове и са иззети акцизни стоки без бандерол и такива с изтекъл. 951 моторни превозни средства и 1 291 шофьори и пътници са проверени от служителите на „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник и колегите им от дирекция „Жандармерия“ в рамките на проведената специализирана полицейска операция в периода 22 декември 2023 година – 2 януари 2024 година. Органите на реда са наложили 74 глоби по фиш, съставили са 36 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, 1 по Кодекса за застраховането и 6 по Закона за българските документи за самоличност. За вече извършени нарушения са връчени 88 електронни фиша и 5 наказателни постановления. Реагирано е на 11 сигнала и са образувани 10 бързи производства – 8 за управление на автомобили след употреба на алкохол и 2 след употреба на наркотици. Проверени са 91 криминално проявени и са връчени 3 протокола за предупреждения по Закона за МВР. Издадени са и 34 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата.

От служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Перник и представители на НАП и Областна дирекция по безопасност на храните-Перник са проверени 16 магазина, питейни и увеселителни заведения. Съставени са 9 констативни протокола и 11 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР. Органите на НАП са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност, а от служителите на Областна дирекция по безопасност на храните-Перник 2 акта. От Икономическа полиция са иззели  множество акцизни стоки без бандерол и над 20 литра алкохол със стар бандерол.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...