Във вторник валежите от запад ще спират, а на изток ще продължат, максималните температури в много райони ще са отрицателни

Във вторник ще вали сняг с по-продължителни валежи в източните райони. Вероятността за валежи е 75 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 2 до -3 градуса, в Добруджа отрицателни до -9 градуса, по Черноморието до -4 градуса. Облачността ще бъде значителна в западните и северните райони с валежи от сняг, а в южните от дъжд и сняг. Над северните райони в населените места ще се образува снежна покривка до 5 – 10 сантиметра, а в южните до 3 сантиметра. В Добруджа ще се образуват навявания. По Черноморието снежната покривка ще бъде нетрайна, главно по северното крайбрежие. Следобед валежите на запад ще спират, а на изток ще продължават.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от югоизток-изток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури в западните райони ще бъдат от -2 до 4 градуса, в южните райони от 3 до 6 градуса, в Добруджа и по Черноморието от -6 до -1 градус.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...