Трънските общински съветници единодушно одобриха партньорство на Община Трън с Агенцията за социално подпомагане

В последните дни на 2023 година Общински съвет-Трън е взел важно решение, свързано с партньорство на Община Трън и Агенцията за социално подпомагане, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелата се последна сесия на трънските общински съветници за 2023 година е взето решението да бъде одобрено партньорството по проект, свързан с продължаване и развитие на приемната грижа. С 11 гласа “за” съветниците са делегирали право на кмета на община Трън да подпише споразумение за партньорство с Агенцията за социално подпомагане.

Става дума за продължаване на проекта „Приеми ме”, по който Община Трън е партньор на Агенцията за социално подпомагане от 1 декември 2015 година до 31 декември 2023 година. За да бъде продължен проектът и през новата година е трябвало да бъде взето решение от Общински съвет-Трън. Периодът на изпълнение на новия проект е от 1 януари 2024 година до 31 декември 2024 година.

Процедурата по линия на проекта е насочена към усъвършенстване и разширяване обхвата на приемната грижа и затвърждава предоставянето й на местно ниво, като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда, „специализирана приемна грижа“ за деца с увреждания, деца жертви на насилие или трафик, деца непридружени бежанци.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...