В сряда ще бъде студено със сутрешни мъгли и минимални температури от минус 12 до минус 7 градуса

В сряда сутринта ще бъде мъгливо, със сутрешни температури от минус 12 до минус 7 градуса, през ще е деня слънчево и студено, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от -4 до -10 градуса, в Добруджа отрицателни до -11, -12 градуса, по Черноморието до -6, -4 градуса. Денят ще започне с облаци по Черноморието и слънце на запад. През деня ще бъде слънчево и студено. Над северните райони в населените места снежната покривка до 5 – 10 сантиметра ще се задържи, а в южните ще е до 3 сантиметра. По Черноморието снежната покривка ще бъде нетрайна и ще се топи.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от северозток. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от изток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури в западните райони ще бъдат от -2 до 3 градуса, а в южните райони от 4 до 6 градуса, в Добруджа до -3 градуса.

Времето в Европа

Над Европа се оформят два притегателни центъра за дъждовните облаци – над Средиземноморието, с валежи предимно от дъжд и над южните части от Европейска Русия и Северна Украйна, където ще вали сняг.
Областта от високо налягане над Западна Европа ще продължава да насочва студени въздушни маси към южните територии от континента. У нас валежите от сняг ще спират, като в края на седмицата отново ще вали слаб сняг, под влияние на студен влажен въздух, спускащ се от север.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще има мъгли, с минимални температури от минус 10 до минус 7 градуса, а през деня показанията на термометрите ще достигат 4 – 5 градуса в традиционно най-топлите населени места. В петък нова порция студен и влажен въздух ще донесе нови снеговалежи. В събота и в неделя утрините ще бъдат студени със сутрешни преохладени мъгли, с минимални температури от минус 13 до минус 8 градуса,
а през деня с дневни температури 4 – 7 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...