Килъри преминаха през границата в Трънско с фалшива лична карта на убит длъжник в опит да прикрият следите на престъплението

Прокуратурата ще поиска постоянен арест на двамата мъже, задържани за убийство. Това съобщиха от държавното обвинение. Двама мъже бяха задържани за тежко убийство в района на София. Mотивът за престъплението е финансов, предаде БНТ.

Двамата мъже бяха арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Разследването е започнало след изчезването на 49-годишен мъж. Сигналът за това в полицията подала майка му в петък. Тялото на убития мъж е открито в камера в частна морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия на 4 януари вечерта, през пункта в село Стрезимировци, като на граничните власти са показали документите на убития мъж. После се върнали в България, но без да показват личната му карта. По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа. Те вече имат повдигнати обвинения, а днес градският съд ще решава ли да ги остави в ареста.

Виж също...

Loading...