Оркестър “Средец” с Данчо Писеца от Гигинци ще открие сурвакарския празник в село Расник, на който ще гостува групата на Велковци

Сурвакарска среща с богата програма ще се проведе в пернишкото село Расник. Празникът ще бъде открит от оркестър “Средец” с ръководител Йордан Илиев – Писеца от брезнишкото село Гигинци, съобщиха за Zapadno.com.

Сурвакарската среща ще се проведе на 13 януари и ще започне в 18 часа на площада в селото. В началото ще свири оркестър “Средец”, а в 18:30 часа ще се присъедини танцова школа “Хоро” с ръководители Митко и Дария Михалкови.

В 19:00 часа ще бъде представена групата от карловското село Столетово, в 19:15 часа ще се представи кукерската група от жк “Миньор” от симитлийското село Брежани, а от 19:30 часа ще започне срещата на групите на селата Расник и Велковци. В 19:45 часа ще бъде кулминацията на празника с обща среща на всички групи. От 20:00 часа ще бъдат наградени участници в празника, който се организира от сурвакарската група на Расник и кметството на пернишкото село.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...