В петък от север започва пренос на студен и влажен въздух и ще превали слаб сняг в Добруджа и над Централна Стара планина

В петък от север започва пренос на студен и влажен въздух. Вероятността за валежи ще е 20 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от -4 до -11 градуса, в района на Велико Търново до -15 градуса, по Черноморието до -7, -4 градуса. Денят ще започне с ниски облаци по Черноморието и мъгли в поречията. През деня от север ще се заоблачи, с повече облаци над Дунавската равнина. Следобед ще превали слаб сняг в Добруджа и над Централна Стара планина.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от запад-северозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури в западните райони ще бъдат от 2 до 5 градуса, в югозападните райони 7 – 8 градуса, а в Добруджа отрицателни – до -1 градус.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...