В неделя студеният въздух над страната ще се затопля, следобед от запад ще се заоблачи с облаци от високия етаж

На 14 януари студеният въздух над страната ще са затопля постепенно, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от -4 до -10 градуса, по Черноморието до -4, -2 градуса. Денят ще започне с краткотрайни мъгли в поречията. През деня ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи с облаци от високия етаж.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

Времето е Европа

Над Европа се оформят два притегателни центъра за дъждовните облаци – над Средиземноморието, с валежи предимно от дъжд и над южните части от Европейска Русия и Северна Украйна, където ще вали сняг.
Областта от високо налягане над Западна Европа ще продължава да насочва студени въздушни маси към южните територии от континента. У нас от север ще проникне нова порция студен и влажен въздух
Ще превали слаб сняг в Стара планина и в североизточните райони.

Времето през следващите дни

В понеделник утрините ще бъдат студени със сутрешни преохладени мъгли, с минимални температури от минус 11 до минус 2 градуса, а през деня дневни температури от 5 до 10 градуса. Във вторник се очакват снеговалежи, по-съществени в западната половина от страната. От сряда отново ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци, а по планините с повече слънце. В четвъртък ще бъде ветровито и чувствително ще се затопли. В петък бързо ще се заоблачава с валежи от дъжд и сняг. В събота ще вали сняг, по-интензивно в западните и северни райони, като през нощта, срещу неделя валежите ще спират. В неделя ще застудява, с разкъсана облачност над страната.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...