Полицията си свърши работата в Садовик: Служители на реда избутаха закъсал автомобил и регулираха задръстване в селото

Няколко полицейски екипа бяха осигурени за провеждането на местния сурвакарски празник в брезнишкото село Садовик, предаде репортер на Zapadno.com.

Полицейски служители пристигнаха в населеното място още през деня на 13 януари, за да проверят организацията за празника. Вечерта служителите на реда отново дойдоха в Садовик, за да осъществят следят за временната организация на движението на автомобили. На метри от входа на селото патрулка с двама полицаи проверяваше дали автомобилите, навлизащи в населеното място са жители и участници или гости на Садовик. Първите (жители и участници) пропускаше напред, а вторите (гостите на Садовик) указваше накъде да се движат и паркират.

В посока към площада очакваше втори патрулен автомобил, покрай самия център патрулираше още един екип. Организацията тази година беше такава, тъй като в селото за първи път среща си дадоха 7 сурвакарски и кукерски групи. Прочетете още по темата в публикацията: Сурвакарско шоу около кладата в Садовик сътвориха 7 групи със сурвакари и кукери – ВИДЕО.

След края на ритуала на площада, премръзнали от студа зрители започнаха да се изтеглят към автомобилите си. В началото на селото се оформи задръстване, тъй като отстрани покрай пътя бяха паркирали други моторни превозни средства, а улицата е с тесен габарит. Навлизащи в селото коли и излизащи от населеното място автомобили нямаше как да помръднат. Шофьори слизаха от автомобилите си, за да кажат на колегите си по-назад или напред накъде евентуално да потеглят. В този момент се намесиха полицаите от патрулния автомобил, които преди това помогнаха на закъсал и паркирал в заледената кал отстрани автомобил. Служителите на реда го избутаха, за да може колата да стъпи на асфалта. След това продължиха с регулирането на трафика, за да може задръстването да се отпуши.

Каквото и да говорим за полицията в България, има и такива полицаи, като тези снощи в Садовик, които си вършат работата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...