Емоционална среща: Сурвакарската група на село Кошарево просълзи 91-годишната баба Лада – ВИДЕО

Сурвакарската група на брезнишкото село Кошарево напълни душата на 91-годишната баба Лада, предаде репортер на Zapadno.com.

На 14 януари сурвакари и персонажи от сурвакарската група, начело с бюлюкбашиите, извършиха обхождане на къщите в село Кошарево. Звукът от чановете им оглася цялото село и дава знак на стопаните, че наближават и техния дом. С богати трапези или по-скромно, но винаги с усмивка хората посрещат кошаревските сурвакари в своя дом.

Емоционална среща се случи на сурвакарите с 91-годишната баба Лада, която от 30 години е пенсионерка и живее в Кошарево. Преди това е живяла в Перник. Възрастната жена винаги очаква сурвакарите на своята врата, а те пък и пожелават да ги посреща още дълги години.

Групата достига до около 150 човека, с които се явява на фестивали или пресъздават местния сурвакарски празник. Най-възрастният сурвакар е на над 80-годишна възраст, а най-младите са на 2 – 3 години.

Вижте в краткия филм на Zapadno.com как кошаревци посрещат сурвакарската група в своя дом и какво разказа 91-годишната баба Лада (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...