От сряда започва период с мъгли, ниски облаци и затопляне, но в края на седмицата отново ще застудява и ще започнат валежи

От сряда отново ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци, а по планините ще има повече слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 1 до -4 градуса, по Черноморието до -1, 0 градуса. Предиобед ще има мъгли по високите западни полета и ниски облаци по Черноморското ни крайбрежие. За кратко облаците и мъглите ще се разсейват и следобед от запад ще се заоблачи, валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от юг-югоизток. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад-югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието до 7 – 8 градуса.

Времето е Европа

Над Европа се оформят два притегателни центъра за дъждовните облаци – над западното Средиземноморие и над Атлантическото крайбрежие, с валежи предимно от дъжд, а другият над Скандинавието – със снеговалежи в южните части от Норвегия и Швеция. Границата между студения въздух от север и топлите въздушни маси над стария континент минава през Париж, Берн и Букурещ. Над България през следващите
дни топъл и сух въздух ще се пренася от юг.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък ще бъде ветровито с превалявания от дъжд, в четвъртък в западните и северни райони, а в петък в източната половина от страната. Чувствително ще се затопли. В събота се очакват валежи от сняг, по-интензивни в западните и в южните райони, с поледици и затруднения в транспорта. През нощта, срещу неделя, валежите в Добруджа ще се усилват, с условия за виелици. В неделя следобед постепенно снеговалежите ще спират.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...