Zapadno.com на 7 години: Брезничани пожелават, а Исус поздравява – ВИДЕО

На 16 януари 2024 година информационният сайт Zapadno.com навършва 7 години от официалното стартиране в интернет пространството.

Днес, на рождения ден на сайта, по наложена вече традиция черпим вас, читателите с подарък. Ежегодно този жест е виртуален и се предава чрез страниците на Zapadno.com, за да може до всяко кътче, където зарежда сайтът, да достигне подаръка. Общоприето е рожденикът да бъде черпен, но още от първия рожден ден сайтът черпи.

Тази година подаръкът-изненада за читателската аудитория е съвкупност от музика, настроение и пожелания. В навечерието на 7-годишнината известният български музикант Исус Ангелов прие поканата да зарадва читателската аудитория на Zapadno.com с песни и мелодии, които изпълни в центъра на град Брезник, на фона на планината Любаш и заедно с тенора Кирил Марков, с помощта на своя акордеон.

27-годишният Исус Ангелов е от София и вече повече от 10 години се занимава с музика. Започнал своя кариера като булеварден музикант вече е достигнал върховете в родната музикална сцена. Той е артист, музикант и поет. Автор е на книгата “Божията безкрайност”. Солист е в спектакъла “Цигулар на покрива” в музикалния театър. Бил е на една сцена с Янка Рупкина, Ицхак Финци, Емил Табаков, Астор, Дичо, Васил Найденов, Ставри Калинов и други. Участвал е във филма “Али Баба и седемте джуджета” с Джем Йълмаз. А сега специално за 7-годишнината на Zapadno.com гостува в град Брезник.

За по-малко от половин час Исус Ангелов успя да докосне сърцата на малка част от брезничани, които от своя страна отправиха благопожеланията си към своите съграждани. Всичко това беше заснето от обектива на Zapadno.com, за да могат повече хора да се насладят на емоцията. Във видео-поздрава съвсем случайно се включи и Васил Андреев от брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, който заедно с Исус Ангелов направи музикален дует. На кадрите ще видите кой е Дон Корлеоне от Брезник.

На фона на планината Любаш музикантът с акордеон изпълни магнетична българска песен, от която всеки би изтръпнал. Краят е още по-ефектен с участието на тенора Кирил Марков, който откакто се помни се занимава с музика. Първоначално започнал с жанровете естрада и рок в самодейни състави. Преди около 20 години съдбата го срещнала с оперни певци, които оценили високо гласовите му данни. Впоследствие тези певци станали педагози на Кирил Марков, който започнал да се занимава с оперно пеене. “Благодарение на Исус се запознах с втория ми педагог – Михаил Ангелов, който е един от най-добрите вокални педагози. Той също си отиде, мир на праха му. И сега работим с Жоро Чолаков”, сподели Кирил Марков. Тенорът е солист в няколко хора, сред които и най-старият български мъжки хор – “Гусла”.

Вижте във видеото на Zapadno.com музикалния поздрав от Брезник за брезничани по случай 7-годишнината на сайта (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...