Zapadno.com на 7 години: Песен на Гюрга Пинджурова с нов аранжимент – ВИДЕО

На 16 януари 2024 година информационният сайт Zapadno.com навършва 7 години от официалното стартиране в интернет пространството. По този повод ще почерпим всички трънчани и читатели, свързани с Трънско, с музикален поздрав.

Подаръкът-изненада за читателската аудитория е съчетана музика и настроение с емблематични за Трън личности и места. В навечерието на 7-годишнината известният български музикант Исус Ангелов прие поканата да зарадва читателската аудитория на Zapadno.com с песни и мелодии, които изпълни в центъра на град Трън, на фона на планината Любаш и заедно с тенора Кирил Марков, с помощта на своя акордеон.

27-годишният Исус Ангелов е от София и вече повече от 10 години се занимава с музика. Започнал своя кариера като булеварден музикант вече е достигнал върховете в родната музикална сцена. Той е артист, музикант и поет. Автор е на книгата “Божията безкрайност”. Солист е в спектакъла “Цигулар на покрива” в музикалния театър. Бил е на една сцена с Янка Рупкина, Ицхак Финци, Емил Табаков, Астор, Дичо, Васил Найденов, Ставри Калинов и други. Участвал е във филма “Али Баба и седемте джуджета” с Джем Йълмаз. А сега специално за 7-годишнината на Zapadno.com гостува в град Трън.

Исус Ангелов изпълни песента “Моя страна, моя България” на фона на скулптурата на майстор Гига в Трън. След това той изпя с нов аранжимент песента “Омиле ми, Ягодо” на народната и оперна певица Гюрга Пинджурова. Музикантът много хареса акустиката на градския площад в града край границата, където изпълни фолклорни мелодии.

На фона на планината Любаш музикантът с акордеон изпълни магнетична българска песен, от която всеки би изтръпнал. Краят е още по-ефектен с участието на тенора Кирил Марков, който откакто се помни се занимава с музика. Първоначално започнал с жанровете естрада и рок в самодейни състави. Преди около 20 години съдбата го срещнала с оперни певци, които оценили високо гласовите му данни. Впоследствие тези певци станали педагози на Кирил Марков, който започнал да се занимава с оперно пеене. “Благодарение на Исус се запознах с втория ми педагог – Михаил Ангелов, който е един от най-добрите вокални педагози. Той също си отиде, мир на праха му. И сега работим с Жоро Чолаков”, сподели Кирил Марков. Тенорът е солист в няколко хора, сред които и най-старият български мъжки хор – “Гусла”.

Вижте във видеото на Zapadno.com музикалния поздрав от Трън за трънчани по случай 7-годишнината на сайта (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...