Брезнишките запасни посрещнаха ръководствата на централно и областно ниво на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

В Брезник местната власт и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва работят ръка за ръка. Това бе потвърдено при посещението на председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал от запаса Златан Стойков. Заедно с него бяха председателят на областната организация старши лейтенант от запаса Любомир Лазаров и председателят на общинската организация в Перник полковник от запаса Валентин Николов, който е председател и на Съюза на военноинвалидните кооперации в България. За съвместната работа бе разговорът при кмета Васил Узунов. В него се включи и председателят на общинската организация на Съюза в Брезник полковник от запаса Петър Петров, пише otbrana.com.

Докато аз съм кмет, каза Васил Узунов, ще имаме структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и тя ще разполага с клуб. Това не са само заявления, а изпълнени намерения. Брезнишките запасни има къде да се събират. Предоставеното от Общината помещение е в сградата на Общинския исторически музей, която допреди десетина години бе Военен клуб (ДНА). Впрочем, воинският дух не си е отишъл. Съхраняват го директорът на културната институция Емилия Велинова и нейният екип, разбира се, с голямата подкрепа на местната власт и обществеността, която помни времената, когато в града е имало войска. Достатъчно е да разгледате постоянната експозиция „Брезник и 5-ти конен полк във войните за национално обединение на България“, за да се убедите в това.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...