Сурвакарската група на село Банище влиза в домовете с хумор и оставя добри чувства – ВИДЕО

Сурвакарската група на брезнишкото село Банище посети домове в населеното място с хумор, предаде репортер на Zapadno.com.

На 14 януари по време на традиционния обход на селото сурвакарската група се превърна в атракция за местни и временно пребиваващи в Банище. При обхода сурвакарите спряха на улицата и си направиха традиционната от този ден обща снимка.

Освен мелодията на чановете и облеклото си групата носеше настроение и със своя хумор. Докторът на сурвакарите преглеждаше домакините и установяваше, че трябва да се лекуват с около 100 грама домашна сутрин и вечер. Отново на шега на дамите долавяше втори пулс в телата им.

Групата на Банище наброява около 60 човека. Най-възрастният е на 3 години, а най-възрастният е 70-годишен. Преобладават по-младите участници в редиците на групата. От 20 години водач на групата е Красимир Стоев.

Вижте в краткия филм на Zapadno.com как сурвакарската група на Банище обхожда населеното място със своя хумор (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...