Оркестърът на сурвакарската група на село Конска събра погледите на “Сурова Брезник ‘2024” – ВИДЕО

Сурвакарската група на брезнишкото село Конска е сред най-атрактивните групи на XIX-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2024”. Още по-атрактивен е оркестърът на групата, съставен от пълен състав музиканти, предаде репортер на Zapadno.com.

След официалното представяне пред народно читалище “Просвещение-1870”, групата се запъти към централно място на площада, където си направи обща снимка. Около сурвакарите и персонажите с купонджийски ритъм свириха музиканти от оркестъра.

Сурвакарският оркестър на групата на село Конска е в пълен състав. В него свирят саксофонист, кларинетист, акордеонист, двама тупанджии и още музиканти. Оркестърът събра смаяните погледите на зрители по време на своето изпълнение на площада.

Сурвакарската група на село Конска е съставена от около 40 човека. Най-възрастният е роден през 1956 година, а най-младият участник е на 8 години.

Днес в града се провежда XIX-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2024”. Участие в него ще вземат над 700 сурвакари и персонажи от Брезнишко, както и още около 400 участници от гостуващи групи от съседни общини. Прочетете още по темата в публикациите: Над 700 сурвакари от села в Брезнишко ще дефилират на маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2024” – ГРАФИК и ДИРЕКТНО ВИДЕО от фестивала “Сурова Брезник ‘2024” в сайта Zapadno.com – ГЛЕДАЙ НА ЖИВО.

Вижте във видеото на Zapadno.com как част от музикантите от оркестъра на сурвакарската група на село Конска загряват в студа (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...