Сняг на “Сурова Брезник ‘2024”: С огромен найлон закриха кладата за фестивала, а челен товарач почисти площада – СНИМКИ

През последните години на маскарадния фестивал “Сурова Брезник” не се е случвало да вали сняг, но тази година специално за празника градът побеля, предаде репортер на Zapadno.com.

Минути преди откриването на фестивала “Сурова Брезник ‘2024” служители от Община Брезник покриха с огромен найлон натрупани на площада дървета за огнената клада довечера. Целта е дърветата да не се намокрят от снега и да се окаже, че запалването им ще е трудно.

В близост до кладата челен товарач на общинската администрация почисти от снега пространството пред народно читалище “Просвещение-1870”, където сурвакари ще пресъздават традицията, а зрители ще гледат.

Днес в града се провежда XIX-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2024”. Участие в него ще вземат над 700 сурвакари и персонажи от Брезнишко, както и още около 400 участници от гостуващи групи от съседни общини. Прочетете още по темата в публикациите: Над 700 сурвакари от села в Брезнишко ще дефилират на маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2024” – ГРАФИК и ДИРЕКТНО ВИДЕО от фестивала “Сурова Брезник ‘2024” в сайта Zapadno.com – ГЛЕДАЙ НА ЖИВО.

Разгледайте снимки от атмосферата на площада преди откриването на маскарадния фестивал:

Виж също...

Loading...