Брезнишкият танцов клуб “Калина” с участие на фестивала “Сурва” в Перник, където ще покаже хора от Лозан Иванчев

Две хора от хореографа на Граово Лозан Иванчев ще бъдат представени от танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” по време на XXX-ия международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник, съобщи за Zapadno.com ръководителят на формацията Милена Иванова-Борисова.

Танцовият клуб ще участва във фолклорен концерт, който ще се проведе на 27 януари в Мемориала на миньорския труд на площада в град Перник. Концертът ще започне в 19:30 часа, а участие в него ще вземат и талантливите любители на фолклора от читалището в Брезник Васил Андреев, Цветелина Цветанова и Василена Методиева.

Това ще бъде първо участие на танцовия клуб от Брезник на международния фестивал в Перник. Поканата е дошла от организаторите, които харесали представянето на танцьорите от “Калина” на XII-ия национален събор на народното творчество в Копривщица през 2022 година.

Брезнишкият танцов клуб ще изиграе четири хороводни танца, от които два ще бъдат на хореографа Лозан Иванчев. Танцьорите, които ще се представят, ще са 20, поясни Милена Иванова-Борисова.

Във фолклорния концерт участие ще вземат и фолклорна формация “Ритмина” от Благоевград.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...