Десетокласниците от брезнишката гимназия слушаха за превенцията срещу употреба на наркотици и престъпленията на наркомани

Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/2024 година продължава и през новата година, съобщиха за Zapadno.com от Районен съд-Брезник.

На 16 януари бе проведена петата от поредица лекции, които ще бъдат осъществени от Районен съд-Брезник в рамките на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/2024 година.

Лекцията беше представена от съдията в Районен съд-Брезник Роман Николов пред ученици от Х-ти „а“ и Х-ти “б“ клас, обучаващи се в средно училище „Васил Левски“ в град Брезник. Беше разгледана темата “Наркотиците – лесният начин да изгубиш свободата си. Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, извършени от наркозависими лица”. На лекцията присъстваха и преподавателите Вероника Свиленова и Николинка Байкова.

Снимка: Районен съд-Брезник

Виж също...

Loading...