Картина с Църногорския манастир над село Гигинци вече е изложена в една от заседателните зали на Областна администрация-Перник

Картина на художника Петър Борджошки, на която е изобразен Църногорският манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, е изложена на видно място в Областна администрация-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Картината е подарък за областния управител на област Перник Людмил Веселинов и се намира на една от стените на заседателна зала “Струма”. Произведението на изкуството е поставено наскоро и е първото такова, което оцветява сивия интериор на помещението. В тази зала се провеждат най-много събития, свързани с област Перник, на които присъстват представители на местни, регионални и национални институции, организации и други.

Платното не е първото, на което светата обител в Брезнишко е изобразена. През 2022 година по време на пленера “Песен Божествена в люлка от слънчеви лъчи”, който се проведе на Църногорския манастир, пейзажи от обителта и района бяха увековечени от художници.

Петър Борджошки е роден през 1952 година в сръбския град Нови Сад. Живее и работи в Перник, където представя творбите си във всички градски и регионални изложби. В творческия си път представя свои произведения в международни изложби в Полша, Сърбия, Македония, Унгария, Австрия, СССР и други страни. Отива си от този свят на 63 години.

Виж също...

Loading...