Книгата на читалищния секретар С. Пантелеева “Село Слаковци – родолюбиви спомени за миналото” излезе от печат и предстои да бъде представена

Книгата “Село Слаковци – родолюбиви спомени за миналото” е излезе от печат. Изданието предстои да бъде представено пред публика, предаде репортер на Zapadno.com.

Автор на книгата е дългогодишния секретар на народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци Светла Пантелеева. На около 380 страници са събрани сведения от историята, културата и бита в брезнишкото село. “Това, което съм го събрала, съм го събрала всичкото от възрастните хора. Това, което те са предали, е там. В нея пише за историята на селото, материалната култура, с какво са се обличали слаковчани, поговорки, пословици, песните, които са изпявани в Слаковци, случки от живота”, каза за Zapadno.com Светла Пантелеева в интервю, направено миналата година.

Книгата е отпечатана в Перник през 2023 година и се очаква обявяването на дата, на която да бъде представена. Въпреки това към изданието има голям интерес от слаковчани и хора, които се интересуват от Слаковци.

Снимка: Венелина Деянова

Виж също...

Loading...