Мъгли, ниски облаци и отрицателни температури и в сряда сутринта, от събота започват нови значителни валежи от сняг с чувствително застудяване

В сряда сутринта ще бъде студено и мъгливо с минимални температури от 0 до минус 5 градуса, по Черноморието до -1, 0 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от -6 до -12 градуса, в западните високи полета -15 до -17 градуса, по Черноморието до -3, -1 градуса. Денят ще започне с мъгли и ниски облаци в западните райони и по поречието на Дунав. През деня облаците над западните и северните райони ще се увеличат. Ще превали слаб дъжд в Софийското поле и в централните части от Дунавската равнина с условия за поледици.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 25 километра в час от запад-югозапад. Ще се затопли.
По високите части на планините ще духат свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието 5 – 6 градуса.

Времето в Европа

Топъл въздух от запад ще измести студените въздушни маси над Балканите, а западните и централни територии от стария континент ще бъдат под влияние на влажен и студен океански пренос. Значителна ще бъде облачността над Западна и Централна Европа, като дъжд и сняг ще вали в централноевропейските страни. Балканите ще бъдат слънчевото островче на Европа.

Времето през следващите дни

В четвъртък следобед ще превалява дъжд и сняг, с пренос на влажен и студен въздух от север. В петък ще вали в Стара планина и в Източна България с условия за поледици. Нови значителни валежи от сняг с чувствително застудяване са очакват от събота (27 януари). Повече сняг се очаква в северните райони и в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...