Ротация в Брезник: Отново преместиха арт галерията в помещението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, който получи друго пространство

Арт галерия в град Брезник и общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Брезник сменят помещенията, в които се помещават, предаде репортер на Zapadno.com.

През лятото на 2023 година Общински съвет-Брезник прие решение за предоставяне на помещение на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. На мястото на предоставеното на организацията помещение се намираше арт галерията, която пък беше преместена в съседна на тази стая, но с по-малка площ. Организацията на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник дори си постави нова табела над входа на помощението.

В края на 2023 година Общинският съвет на Брезник взе решение за предоставяне на помещението на арт галерията на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. “Преди време с решение на Общинския съвет е предоставено помещение, но по-голямо, сега искат по-малкото. То също е с вход отвън. Обясни се, че има условие при предоставянето сградата на Община Брезник да се осигури помещение за организацията на запасните офицери и сержанти”, каза по време на заседанието през декември миналата година общинският съветник Венета Петрова. С решението си общинските съветници дадоха съгласието за безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на въпросното помещение.

Арт галерията пък ще се върне на старото си място, което е с изглед към улица “9-ти септември”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...