Случаите на домашно насилие в област Перник са в пъти повече, полицията ще работи за справяне с проблема – ВИДЕО

Образуваните наказателни производства в обхвата на Областна дирекция на МВР-Перник за 2023 година са по-малко. С около 3 пункта има завишение на разкриваемостта. “Положителното е, че няма неразкрити тежки престъпления – тези с висока обществена опасност. Както и престъпления против собствеността, които да са със сериозни щети”, каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, предаде репортер на Zapadno.com.

От анализа за работата на Областна дирекция на МВР-Перник за миналата година става ясно, че случаите на престъпления, свързани с домашно насилие са в сериозни проценти повече спрямо други региони. “Поставили сме си за цел да работим превантивно в координация с всички институции, така че да не се стига до случаи на тежки престъпления, свързани с домашно насилие. Положителното е, че ръководството на дирекцията има сериозна самокритика, вижда си и пропуските и набелязва акценти. Освен общият акцент, националният, за увеличението на полицейския състав, за последващата предподготовка, предвиждаме съвместни обучения с колегите от прокуратурата, за да се повиши експертизата на разследващите полицаи по конкретни дела”, каза ощеглавният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Той добави, че сериозен приоритет в тези обучения ще бъде противодействието на наркоразпространението в цялата област.

По думите на главен комисар Живко Коцев завишението на случаите на престъпленията, свързани с домашно насилие в областта е с 200 %.

Вижте във видеата на Zapadno.com какво още каза главният секретар на МВР (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...