Бъдещият паркинг в Брезник, който Общината възнамерява да изгради, ще бъде с общо 35 паркоместа

Ведомственият паркинг, който Община Брезник възнамерява да изгради в града, ще е с капацитет от общо 35 паркоместа. За инвестиционно предложение стана ясно през месец декември миналата година, но преди дни от Регионална инспекция по околната среда и водите-София оповестиха подробности за намерението, видя Zapadno.com.

Ведомственият паркинг и подпорната стена се предвиждат да бъдат изградени в района на бившата селскостопанска гимназия в града. Главната цел на проекта е създаване на нови паркоместа за нуждите на живущите и посетителите в района. Входът за бъдещия паркинг ще бъде откъм улица “Христо Ботев”, поясняват от Община Брезник.

Проектът обхваща пространство с обща площ от 1 175 квадратни метра, включително 1 030 квадратни метра пътна настилка, 140 квадратни метра прилежаща тротоарна настилка и 697 квадратни метра прилежащи тротоари, уточняват от Община Брезник.

По уличната регулационна линия на парцела към улица “Христо Ботев” ще се премахне съществуващата ограда от каменна зидария и на нейно място ще се изгради нова стамонобетонова. Във връзка с изграждането и ще се разруши настилката на улицата до нейната осова линия на площ от 400 квадратни метра, подлежащи на възстановяване след изграждането на оградата, от които пътна настилка 250 квадратни метра и прилежащи тротоари 150 квадратни метра, става ясно от уведомлението за инвестиционното предложение.

Посредством маркировка ще бъдат обособени общо 35 паркоместа, от които 3 ще са за хора в неравностойно положение. Обособено ще е паркиране под 90 градуса с цел максимално усвояваване на пространството и постигане на максимален брой паркоместа.

Виж също...

Loading...