Образователни институции в Трънско и Брезнишко са включени в списъка на защитените за учебната 2023/2024 година

Образователни институции в град Трън и брезнишкото село Ноевци са включени в списъка на защитените детски градини и училища за учебната 2023/2024 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Миналата седмица правителството включи в списъка 264 образователни институции. За защитена градина се определя тази, която, ако бъде закрита, най-малко 8 деца в задължителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 14 километра или 5 деца в задължителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 20 километра до най-близката друга детска градина или училище. За защитено училище (от I до VII клас) се определя това, което ако бъде закрито или преобразувано, най-малко 10 ученици ще трябва пътуват на не по-малко от 20 километра, за да учат. За защитено училище (от VIII до X клас) се определя училище, което при закриване или преобразуване, най-малко 15 ученици ще пътуват повече от 30 километра до най-близкото друго държавно или общинско училище, в което се провежда обучение в съответния клас, поясниха от правителствената информационна служба.

В списъка на защитените детски градини и училища за учебната 2023/2024 година са включени средно училище “Гео Милев” и детска градина “Ален мак” в град Трън, както и основно училище “Христо Смирненски” и част от детска градина “Брезица” в брезнишкото село Ноевци.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...