Откриха откраднатия от Брезник багер на разстояние около 70 километра, паркиран на пътя в прохода “Петрохан”

Откраднатият от района на подстанцията в град Брезник багер е открит. Машината е открита в Монтанско, предаде репортер на Zapadno.com.

На 24 януари в 20:00 часа в Оперативната дежурна част на Районно управление-Берковица е получен сигнал от телефон 112, че на второкласен път 81, при километър 53+650 в прохода “Петрохан”, в землището на община Берковица, е бил установен изоставен паркиран на пътното платно комбиниран автобагер марка “JCB”. При извършена проверка на място от дежурен автопатрул и последвали справки в Оперативната дежурна част на Районно управление-Берковица се е установило, че автобагерът е собственост на фирма от град София и същият е бил обект на противозаконно отнемане от база на фирмата в град Брезник и е обявен за издирване. Във връзка с получения сигнали и установеното е извършен оглед. В Районно управление-Берковица е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 346, алинея 2, точка 1 от Наказателния кодекс. По случая продължава работа Районно управление-Берковица, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Zapadno.com припомня, че сигналът за откраднатия багер е бил подаден до полицията в неделя сутринта. От страна на Областна дирекция на МВР-Перник бяха предприети процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия. Собственикът на машината обяви и голяма парична награда за намирането на багера. Прочетете още по темата в публикацията: Собственикът на откраднатия в Брезник багер предлага голямо парично възнаграждение за намирането на машината.

Снимка: Иван Георгиев

Виж също...

Loading...