Бившият строителен техникум в Трън става място за среща на политици с граждани, както и за нужди на институции

Публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Трън за 2024 година се състоя по-рано днес в сградата на трънската общинска администрация. Пред малък брой представители на Община Трън, председателят на Общински съвет-Трън, кметът на общината, двама общински съветници и гражданка главният специалист по бюджет и труд и работна заплата в администрацията Детелина Илкова представи основните аспекти в бюджета, предаде репортер на Zapadno.com.

В поименния списък на обектите за строителство и основен ремонт, придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучвателни проектни работи на Община Трън за 2024 година е включен основен ремонт на част от етаж първи в сградата на бившия строителен техникум в град Трън на улица „Александър Стамболийски“ № 29. “Искаме да обособим помещения, които да се ползват от политически партии, от други институции, за да може когато се налага да имат някакво мероприятие или да извършват среща с граждани, или каквото и да било – няма проблем да ги ползват. Те ще бъдат предоставяни за тази цел”, поясни кметът на община Трън Цветислава Цветкова на въпрос на Zapadno.com.

През 2022 година на сградата на бившия строителен техникум беше извършен цялостен ремонт. За извършване на ремонтните дейностите Община Трън беше обявила обществена поръчка, която пернишката фирма “Вива-92” ООД спечели. Ремонт по покрива на техникума бе извършен и през есента на 2018 година. Заради окаяното състояние на сградата през лятото на 2017 година общинската администрация постави табела с надпис „Опасно! Преминаването строго забранено!“ на оградата на бившия техникум.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...