В събота се очаква да вали мокър сняг и дъжд, по-късно през нощта ще продължи да вали, но постепенно валежите ще отслабват

В събота сутринта ще превалява в западната половина от страната, през деня в центраните и в източните райони. Вероятността за валежи ще е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 4 до -1 градус, в Добруджа до -3 градуса, по Черноморието до 2 градуса. Сутринта ще превалява мокър сняг в западните части от страната. По-късно валежите ще обхванат централните райони и източни райони. В Дунавската равнина ще вали сняг, а в Тракия и по Черноморието дъжд и сняг. Температурите ще се понижат бързо. През нощта валежите ще преминават в сняг, постепенно ще отслабват.

Вятърът ще бъде до умерен със скорости до 35 километра в час от северозапад. По високите части на планините ще духат силни ветрове от северозапад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 4 до 8 градуса, в крайните южни райони до 10 – 12 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...