В неделя около обяд снеговалежите в централните райони и на изток временно ще спират, през нощта, макар и слаб, снегът ще продължава да вали главно в северните и източните райони

В неделя ще превалява слабо в централните райони, като следобед временно снеговалежите ще спират. Вероятността за валежи ще е 50 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков

Минималните температури ще бъдат от 1 до -2 градуса, в Добруджа до -3, -4 градуса, по Черноморието до 2 градуса. Облачността ще бъде значителна с превалявания от сняг в централните райони, и дъжд и сняг на изток. Временни разкъсвания на облачността и спирания на валежите се очакват около обед. През нощта, макар и слаби, снеговалежите ще продължават главно в северните и в източните райони.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 25 километра в час от северозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 4 до 8 градуса, в крайните южни райони до 9 – 10 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни системи от океана ще преминават над западните територии от Европа и ще достигат до северните райони, като ще носят силни ветрове и валежи от сняг. Дъжд и сняг ще вали в Прибалтика, в Полша и западните части от Украйна. Над Балканите ще се настани студен и влажен въздух. Над северните и централни части от Балканите ще вали дъжд и сняг с условия за поледици, а в южните части, в Гърция дъжд.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник ще превалява слаб сняг над Дунавската равнина и в Стара планина, а по Южното Черноморие дъжд и сняг. Във вторник следобед облаците ще се разкъсват. В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас. В източните райони облачността ще бъде значителна, с възможност за преваляване на слаб сняг в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...