Утре ще превалява слаб сняг над Дунавската равнина, в Стара планина и по Южното Черноморие, а в Югозападна България ще има слънчеви часове

В понеделник ще превалява слаб сняг над Дунавската равнина и в Стара планина, а по Южното Черноморие дъжд и сняг. Вероятността за валежи ще е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 1 до -3 градуса, по Черноморието до -1, 0 градуса. Облачността над страната ще бъде значителна с превалявания от сняг в централните райони и дъжд и сняг на изток. С разкъсани облаци и слънчеви часове ще бъде времето над Югозападна България. През нощта слаби снеговалежи ще продължават в главно северните и в източните райони.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от североизток. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, в крайните югозападни райони до 8 градуса, в Добруджа отрицателни, по Черноморието до 3 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...