Тенисистите на Трън да тренират на обновен корт, а учениците в трънската гимназия да имат солна стая предвижда Общината

Поименният списък за капиталови разходи през 2024 година на Община Трън е изпълнен основно с ремонтни дейности по част от инфраструктурата в Трънско. В края на миналата работна седмица в общинската администрация се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Трън за 2024 година, в който е включен и въпросният поименен списък, предаде репортер на Zapadno.com.

Основни ремонти на улици в град Трън и селата Зелениград, Туроковци, Бераинци, Главановци, Насалевци и Бусинци са включени в поименния списък. Реконструкция и рехабилитация на водопровод и 30 броя сградни отклонения на съществуваща общинска улица „Стефан Рангелов“, ремонт на покривите на кметствата в селата Милославци и Филиповци, както и обновяване на тенис корта на улица „Александър Стамболийски“ № 25, също фигурират в списъка. За ремонта на тенис корта са заложени 200 400 лева. Спортното съоръжение беше открито през лятото на 2017 година. Година след откриването му състоянието на настилката беше нарушено. Прочетете още по темата в публикациите: Лицата на Григор Димитров и Рафаел Надал ще наблюдават спортуващите на новия тенис корт в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ и  Как инвестиция от близо 4 милиона лева промени качеството на живот в Трън? Интересна подробност е, че през лятото на 2023 година общинската администрация на Трън обяви обществена поръчка за ремонт на съществуваща спортна площадка в града. В поръчката е заложено да се извърши ремонт на лекоатлетическа писта, мултифункционално спортно игрище и тенис корт, които са част от спортната площадка в пограничния град. Обновяването на мултифункционалното спортно игрище беше готово през есента на миналата година.

В друго приложение на поименния списък са описани други дейности на обща стойност 395 193 лева. Сред тях са изграждането на солни стаи в средно училище “Гео Милев” и детска градина “Ален мак” в град Трън, за които са заложени 30 000 лева. Модернизирането на детската градина в Трън с такава стая беше заложено и в поименния списък за капиталови разходи на обектите за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучване и проектиране на Община Трън за 2023 година. На публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2024 година кметът на Трън Цветислава Цветкова уточни, че солната стая в детската градина вероятно ще е готово до края на месец януари. Малко са фирмите в България, които се занимават с изграждането на такива стаи и затова изпълнението се е забавило. За тази в училището се очаква да бъде уточнено кое помещение ще е подходящо за такава. Прочетете още по темата в публикацията: До края на годината детската градина в Трън се сдобива със солна стая, използването и ще е със съгласие от родител. Закупуване на подопочистващи машини, проектиране на улица, доставка на NAS устройство и други обекти са заложени в приложение 2 на поименния списък за капиталови разходи на Община Трън за 2024 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...