В сряда над Западна България времето ще бъде предимно слънчево, а от четвъртък в страната започва чувствитлно затопляне с мъгли в ниските места

В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас. В източните райони облачността ще бъде значителна. Следобед ще бъде предимно слънчево, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от -7 до -1 градус, в Добруджа и северното ни Черноморско крайбрежие до 1 градус. Предиобед облачността над централните и над източните райони ще бъде значителна, с превалявания от сняг в централните райони и дъжд и сняг на изток. Малко облачно ще бъде времето над Западна България. Следобед постепенно валежите ще спират и облаците ще намаляват.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, в югозападните райони до 10 градуса.

Времето в Европа

Дъжд и сняг, придружени от силни ветрове ще валят в страните около Северно море и над Скандинавските страни. Над Балканите от запад ще започне пренос на по-топъл въдух във височина. Над северните и централни части от Балканите ще се образуват трайни мъгли.

Времето през следващите дни

От четвъртък започва чувствитлно затопляне с мъгли в ниските места и слънце в планините. Дневните температури в края на седмицата ще достигат 12 – 18 градуса. В петък бързо ще премине облачна вълна с повече облаци над Дунавската равнина. В Добруджа ще превали слабо дъжд и сняг, а западният вятър ще подгони облаците на изток. В събота облачността над северните райони ще бъде значителна, а на юг ще има слънчеви часове. Валежи не се очакват.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...