Община Брезник ще е партньор с общинските администрации на Сливница и Костинброд с цел да се кандидатства по програма

Община Брезник ще е партньор в местно партньорство с Общините Сливница и Костинброд с цел кандидатстване и реализиране на проект по подхода „Водено от общностите местно развитие“ в програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021 – 2027 година. Решението за присъединяване към местното партньорство беше взето на провелата се миналата седмица сесия на Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Обявен е прием на документи и допустимите дейности се основават на местно партньорство, като са налице да има две условия – Местна инициативна група и решение на Общинския съвет. В общинската администрация на Брезник е получено предложение за създаване на “Местна инициативна група Сливница – Брезник – Костинброд”. Водещата Община в тази група ще е Сливница.

С 11 гласа “за” общинските съветници одобриха Община Брезник с цялата си територия да участва в публично партньорство с Общините Сливница и Костинброд. На решението се придава предварително изпълнение, тъй като крайният срок за кандидатстване по подхода „Водено от общностите местно развитие“ наближава.

Виж също...

Loading...