Шофьор на камион: Брезнишко и Трънско са ми на сърце, мой роднина е бил ятак в Бабица – ВИДЕО

Шофьор на тежкотоварен автомобил, който има родословни корени от Брезнишко, разказа за неговите родословни корени, докато шофира до Брезник, видя Zapadno.com.

Разказите си за неговите корени шофьорът е споделил във видеоклип, записан по време на курс, който изпълнява към град Брезник. “Имам корени в Брезник. Майка ми от там произлиза – Брезник, Красава, Видрица. И ми е много на сърце подобен курс да правя”, казва Митаров във видеото си и добавя, че Трънско също му е слабост. Друга подробност от неговата фамилия е, че прадядо му е бил ятак и в мазе на къща в брезнишкото село Бабица е укривал висш чиновник.

Шофьорът разказва и за неработещите и пустеещи бензиностанции в трънски села, които са в близост до границата със Сърбия.

Видеоклипът шофьорът е именувал “Пътеки на Произхода: Шофиране в Брезник и Разказ за Моите Корени” и го е споделил в онлайн платформата YouTube. В своя канал в платформата той е публикувал и други клипове от курсове, които е изпълнявал.

Вижте във видеото разказа на шофьора на камион за Брезнишко, Трънско и неговите корени (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...