Зимният маскараден празник в град Трън ще бъде открит от танцова формация “Зора”, а представянето на сурвакарчетата и кукерчетата ще продължи няколко часа

Общинският зимен маскараден празник в град Трън ще продължи няколко часа. Това каза в ефира на радио “София” кметът на община Трън Цветислава Цветкова, дочу Zapadno.com.

Цветкова съобщи по радиото, че четвъртото издание на събитието ще продължи около 3 часа. То ще се проведе тази събота на площада в Трън и ще бъде открито в 12 часа. Празникът ще започне с обиколка на центъра на града край границата със Сърбия. Танцов клуб “Зора” с ръководител Пламен Маринов и танцьори от Трън ще открие програмата, а след тях ще започнат представянията на участниците.

Участие в тазгодишното издание на зимния маскараден празник в Трън ще вземат: детска сурвакарската група при народно читалище „Наука-1967“ от пернишкото село Черна гора с ръководители Петър и Даниел Петрови; юношеска сурвакарска група от средно училище “Свети Свети Кирил и Методий” в град Земен с ръководител Иво Георгиев; сурвакарската група на брезнишкото село Велковци; кукерска група от 82 основно училище “Васил Априлов” в град София с ръководител Рада Андонова; кукерска група от петричкото село Коларово; детска сурвакарска група  „Преличотине“ от град Трън.

Снимка: Жанета Соларова – архив

Виж също...

Loading...