Земеделски протест в област Перник ще има, сборният пункт за община Брезник ще е при санираните блокове

Земеделски производители от област Перник са твърдо решени да протестират на 6 февруари, съобщиха за Zapadno.com от Управителния съвет на Националното сдружение “Обединени земеделски производители”.

Земеделската организация е уведомила общинските администрации в област Перник за предстоящите протестни действия през следващата седмица. Вчера се заговори за предстоящите протести на българските земеделци, като беше даден срок до края на настоящата седмица, когато се очаква провеждането на среща между Българската аграрна камара и управляващи. Прочетете още по темата в публикацията: Земеделци от област Перник в готовност за протест, който ще се проведе на 6 февруари, ако не бъдат удовлетворени искания. Информацията беше, че ако искания на Българската аграрна камара не бъдат приети от властта, ще започне общонационален протест на земеделците. Но дори и след евентуалното провеждане на тази среща и приемане на исканията протестите ще се проведат, категорични са от Националното сдружение “Обединени земеделски производители”.

Мястото, на което ще се събират земеделци от община Брезник е на улица “Ангел Коцелянов”, в района на четирите санирани жилищни блока. Земеделски стопани от Радомирско ще се събират на автогарата в град Радомир. Сборният пункт за земеделските производители от община Перник ще е на спортна зала “Борис Гюдеров” в град Перник. Земеделците ще блокират пътища, а блокирането в първия протестен ден ще продължи 30 минути. След това ще се решава допълнително какви действия ще се предприемат от протестиращите земеделци. Началото на протеста на 6 февруари ще бъде поставено в 10 часа.

Управителният съвет на Национално сдружение “Обединени земеделски производители” координира протесните действия в Западна България и в някои други точки на страната.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...