Маскарадното шествие в Трън беше заснето от десетки трънчани и гости на града – СНИМКИ

Десетки трънчани и гости на град Трън заснеха шествието на три сурвакарски групи и една кукерска група, които се включиха в общинския зимен маскараден празник, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в центъра на града край границата със Сърбия се проведе четвъртото издание на зимния маскараден празник. Участие в него взеха детската сурвакарска група при народно читалище „Наука-1967“ от пернишкото село Черна гора с ръководители Петър и Даниел Петрови, детската сурвакарска група на брезнишкото село Велковци, кукерската група от 82-ро основно училище “Васил Априлов” в град София с ръководител Рада Андонова и детската сурвакарска група „Преличотине“ от град Трън. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Трънчани посрещнаха сурвакари и кукери в центъра на Трън за четвърти път – ВИДЕО.

Преди представянето на групите участниците направиха обиколка на площада, която премина по част от главните улици в центъра. Докато маскираните обикаляха служители на Районно управление-Трън временно спряха движението на автомобили. Смаяни от сурвакарите и кукерите трънчани и гости на града снимаха със своите мобилни телефони процесията.

Разгледайте снимки от общинския зимен маскараден празник в град Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...