Деца-футболисти от Брезник се изправиха срещу отбори от Пловдив, София и Сандански на международен турнир в Пиринско

Футболисти от детски футболен отбор на “Чорни” (Брезник) са изиграли четири мача в началото на международния турнир по футбол за деца и юноши “Пирин Къп” ‘2024, предаде репортер на Zapadno.com.

Турнирът се провежда под патронажа на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, който на 2 февруари постави символично начало на спортното събитие. Във футболната надпревара, която е част от календара на Български футболен съюз, ще се включат общо 224 отбора с над 3 000 деца от България, Гърция, Северна Македония, Молдова, Хърватска и Сърбия, поясниха от Община Сандански.

В първия етап (от 1 до 5 февруари) деца-футболисти от футболен клуб “Чорни” (Брезник) са взели участие в три футболни срещи. В първия мач, изиграл се на 2 февруари, детският отбор на Брезник е загубил с 0 : 2 от тима на “Спартак II” (Пловдив). По-късно в същия ден се е играла среща между отборите на “Олимпия II” (София) и “Чорни” (Брезник), която е завършила с резултат 5 : 1. Двата мача са се изиграли на стадиона в село Струмяни.

На 3 февруари се е провел мач между отборите на “Спорт Вилаж” (Сандански) и “Чорни” (Брезник). Мачът е завършил с резултат 0 : 5 в полза на от тима от Благоевградско. На 4 февруари отборите на “Реал” (Пловдив) и “Чорни” са изиграли мач, който е завършил с резултат 4 : 1 в полза на пловдивчани.

Участниците и гостите на турнира ще имат възможността да помогнат на Виктор Попов, който е активен футболист, но е диагностициран с тежката диагноза Остеосарком (злокачествен тумор на костите). Кутии за набиране на средства, ще бъдат разположени на всички терени в продължение на четирите етапа от „Пирин къп“ 2024. Надпреварата ще продължи на четири етапа до 3 март.

Снимка: International Youth Tournament “Pirin Football Cup”

Виж също...

Loading...